De band

Henk HulscherTim BrilEric JansenJan WindBasGitaar

Frou Bakker is een enthousiaste coverband en is in oktober 2004 opgericht.  Mannen van het eerste uur, naast initiatiefnemer Henk Hulscher (zang), waren Jan Wind (drums), Eric Jansen (sax) , Henk Stelma (basgitaar), Marco Goldenbeld, Jeff Zwolsman en Sieb Prakken. Wekelijks werd geoefend in een gehuurde ruimte, waarvan de sleutel bij de beheerster, mevrouw Bakker, moest worden opgehaald. Dit was geen populair klusje.  Toen er werd gebrainstormd over een bandnaam, werd er gekscherend Frou Bakker geroepen en zo is de naam ontstaan. Later verhuisde de band naar een andere ruimte. Marco, Sieb en Jeff en later ook Henk Stelma haakten in de loop der jaren af en werden opgevolgd door Tim Brill (toetsen), Anne van der Berg (gitaar) en Rudolf Spijkerman (basgitaar). Tussentijdse leden waren de gitaristen Gerard van Slooten, Benny van der Heide,  en Dick Schut.  Sybrig Sytsma  gaf met haar viool de band extra kleur. Het nieuwste lid is Yda Visser (zang).

De band oefent bijna wekelijks en het repertoire wordt continu uitgebreid.

 

In november 2016 gaf de band ter ere van het 12,5 jarig jubileum een druk bezocht en zeer geslaagd concert in de Leeuwardense pub Paddy O’ Ryan.

Regelmatige aanvragen  voor een optreden zorgen voor leuke uitjes door heel Friesland.

De optredens worden met veel plezier gebracht door de leden. Dit komt duidelijk ook goed over op het publiek , waardoor al snel de voetjes van de vloer gaan. Maar ook als achtergrondmuziek tijdens een hapje en een drankje, krijgen de muzikanten de sfeer er al gauw in.